A reformációt egy sütivel ünnepeltem, íme:
Hozzávalók:
A tésztához:
• 20 dkg Rama
A tésztához:
• 20 dkg Rama
• 1 csomag sütőpor
• 35-40 dkg finomliszt pontosabban amennyit a tészta felvesz
• 3 evőkanál tejföl
• 10 dkg kristálycukor
A töltelékhez:• 35-40 dkg finomliszt pontosabban amennyit a tészta felvesz
• 3 evőkanál tejföl
• 10 dkg kristálycukor
• 5-6 dkg mazsola
• 1 darab citrom lereszelt héja
• 3 evőkanál kristálycukor
• 3 csomag vaníliás cukor
• 2 tojás
• 1 kg tehéntúró
• 25 dkg lebbencstészta
• só
A tészta lekenéséhez:
• 1 darab tojás
Elkészítés:
Könnyű linzertésztát készítünk: a margarint először magában, majd a cukorral és a tejföllel keverjük habosra. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekkel össze gyúrjuk. Akkor jó, ha az átlagnál lágyabb, jól nyújtható omlós tészta lesz belőle. Elfelezzük, fóliába csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük, míg a töltelék elkészül. Ehhez a lebbencstésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük. A túrót villával összetörjük, majd a tojásokkal, a vaníliás cukorral, a kristálycukorral, a citrom reszelt sárga héjával és a mazsolával összekeverjük.
A teljesen lecsöpögtetett tésztával összeforgatjuk. Az egyik tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon kinyújtjuk, azután egy margarinnal kikent nagy tepsibe (38x30 cm) simítjuk. A túrós, tésztás keveréket egyenletesen ráhalmozzuk. A másik omlós tésztát is kinyújtjuk, az előzőeket befedjük vele. A tetejét felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Ha kihűlt, kockákra vágjuk és porcukorral behintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Minden vélemény számít!