11/20/2013

Kókuszos keksz

Ronda, de finom
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 15 dkg porcukor
- 6 dkg margarin
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 ek finomliszt
- 1 tábla csoki
 
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáöntjük a megolvasztott margarint. Alaposan   összekeverjük a liszttel, kókuszreszelékkel és az apróra vágott csokival. Teáskanállal diónyi gömböket halmozunk a sütőpapírral bélelt tepsibe. 170 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
 
 Az interneten található képek közül ez hasonlít rá a legjobban.

5 megjegyzés:

  1. Rondaságra nem adunk!!!!
    Köszi a receptet!

    Be is teszem a repertoárba a gyömbéres keksz mellé :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi a receptet!

    Erről tudsz?:
    Kortárs Skandináv Fesztivál (Budapest, 2013. november 20. - november 24.)
    A Skandináv Ház 10. születésnapját ünnepli idén. Ebből az alkalomból Skandinávia 2013 néven kortárs fesztivál lesz a fővárosban. Kiállítás, könyvbemutató és koncert a város több pontján, filmvetítések pedig a Toldi moziban.

    VálaszTörlés
  3. Ezek szerint jól debütált a kókuszosom :D

    VálaszTörlés
  4. vajon ropogós vagy puha?

    VálaszTörlés
  5. Beám, IGEN!!!! MrsYarnart: Erre nem tudok válaszolni, mert konyharuhával letakarva kint hagytam a konyhapulton...az enyém ropogós lett, de fém dobozban szerintem megpuhul :-D

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!