Vanília kivonat:
2-3 vanília rúd félbevágva (szerintem simán lehet több is, és én kis szoktam kaparni a magját)
3/4 csésze vodka
jól zárható üveg
Citrusos kivonat:
1-2 organikus narancs vagy citrom
3/4 csésze vodka
jól zárható üveg
Én sütikbe (a kelt tésztáknak kimondottan jót tesz az alkohol), krémekbe, fagylaltokba használom általában, ritkán húsokhoz (citromosat).
Köszönöm!Ezekért odavagyok!!!!!szeretnék készíteni is!
VálaszTörlésHű, köszönöm!!!!!
VálaszTörlésfeltétlenül én is elkészítem!
VálaszTörlésjaj de jó, hogy megláttam, a vanilLiásat már csináltam (szupi), de a citromosat narancsosat most aztán ki kell prÓbáljam, köszi:)))
VálaszTörlésMicsoda ötleteid vannak! Köszi!!!
VálaszTörlésMilyen az organikus narancs???
Bio, kezeletlen...ritkán lehet kapni az Aldiban vagy a Lidl-ben. Ha látok olasz citromot vagy narancsot azt választom, mert az olaszok nem kezelik semmivel a citrusféléket (azért olyan ritka nálunk, kevés ideig tartható el).
VálaszTörlés