A finomított cukor és liszt kihagyásával kreatívabb és tudatosabb lettem a konyhában. Hetente többször is bekukkantok az Update1 boltba, mert Norbi sütijei nagyon finomak, de méregdrágák... viszont, reggelire szeretek édeset enni (ördögi a kör :-) ). Lehet, hogy más is kitalálta már hogyan lehet csak zabpehelyből morzsasütit készíteni, de én nem kerestem recit a neten, érzésre dolgoztam :-)
Kb 25 dkg zabpelyhet aprítóban finomra őröltem
kb 10 dkeb puha vajat dobtam az aprítóba
tettem bele pici fahéjat
sütőport (ezt soha többet, mert nagyon érződött az íze)
pici szódabikarbónát
1 tojás sárgáját
kézzel jól összedolgoztam, majd a hűtőbe tettem kb 30 percre
A gyümölcsöt (ribizli és szilvát, összesen kb fél kg-ot) 1 kisdoboz joghurttal és folyékony édesítővel összekevertem, de legközelebb teszek bele keményítőt (pl vaníliás pudingport).
A tepsit vastagon kivajaztam, a tészta felét rámorzsoltam, rátettem a gyümölcsöt, és rámorzsoltam a tészta másik felét. Kb 30 perc alatt készre sült. ha nem diétáznék vanília fagyit ennék hozzá. Kávéval reggelire tökéletes. Ez az idei nyár slágersütije lesz :-)
Ez a ribizlis fele. A szilvás jobban ízlett :-D
Szép hétvégét mindenkinek!
Ügyes vagy!
VálaszTörlésNagyon kívánatosan néz ki!
Milyen az az "aprító"?
Köszönöm! Az én botmixeremhez van mérős tartály, habverő és késes aprító. Kép http://www.elektrooutlet.eu/bosch-msm6300-botmixer-aprito-p4500.html
VálaszTörlésnem tudom mi ennek a magyar neve, olaszul frullata :-D
ez most jókor jött, meg fogom sütni hamarosan! amúgy nálam is most 'döccent' egyet valami és nagyon könnyü lett a fogyi... 3 hét 3 kiló... máskor meg vért izzadtam... nem értem!
VálaszTörlésEz szuper, gratulálok :-) Lehet, hogy szükség lesz a tésztába egy kis joghurt, mert ha nagyon száraz a tészta, ropogós lesz a zab a sülés után :-D
TörlésEz nagyon jól néz ki!!!
VálaszTörlésNagyon fincsin néz ki!!! Köszi a receptet!!! :o)))
VálaszTörlésmég soha nem próbáltam zabpehelyből sütni. Van is itthon, mert szoktam reggelire enni, kis mézzel, mazsolával.
VálaszTörlésNem jó nekem ilyen recepteket látni, mert azonnal ki akarom próbálni :D