Advent minden napján hozok egy
idézetet, kis gyakorlati útmutatót, ami segít jobbá tenni a környezetet
amiben élünk, és segít abban is, hogy a vasárnapi istentisztelet (mise)
és a hétköznapjaink között ne szakadék tátongjon, hanem meg tudjuk élni
azt, amit a templomban hallottunk és megértettünk az igehirdetésből. És
hogy ne csak lelkiekben növekedjünk, hanem ügyesedjünk is :-), minden
nap mutatok Nektek egy-egy könnyen elkészíthető apróságot, hogy
Karácsonyra saját készítésű díszekkel szépüljön a lakásunk, munkahelyünk
( környezetünk).
Segítsük a testvért, hogy ő is szeressen
Nincsen karácsony szaloncukor nélkül, bár a boltok polcai roskadoznak a különféle szaloncukorkától, már írtam arról, hogy én nem szeretem a szaloncukrot ... Gasztroblogokat olvasgatva az a véleményem, a bolti és a házilag készített szaloncukor között a különbség ég és
föld! Ha lesz elég időm idén, magam készítek szaloncukrot (a saját gyártású szaloncukornak
legalább egy napig kell dermednie, így nem állhatok neki az utolsó pillanatban, mert akkor csak szilveszterre lesz kész a desszert).
Nekem a legjobban Mézigirl szaloncukra tetszik, de ezt csak ott lehet elkészíteni, ahol nincs kisgyerek. Kerestem alapreceptet és egészséges receptet a neten, hátha Ti is kedvet kaptok a szaloncukor kérszítéshez.
Hozzávalók:
lecsepegtetett, magozott meggyjó minőségű brandy
házi marcipán
fehér csokoládé
cukorgyöngy
Elkészítés:
A
meggyet tálba tesszük, felöntjük brandyvel és legalább egy éjszakán át,
letakarva a hűtőben érleljük. Másnap lecsepegtetjük, diónyi marcipánba
csomagoljuk, majd gőz felett felolvasztott fehér csokoládéval bevonjuk.
Cukorgyönggyel díszítjük, bonbonpapírba csomagoljuk és hűvös helyen tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Minden vélemény számít!