6/07/2014

Újkrumpli

A tökéletes nyári köret. A pergő héjú, hamvas színű, édes, lédús friss krumpli. Nem külön krumplifajta, csupán a jól ismert nagy öregek kamasz változata :-) 

Anyukám mindig így készítette a petrezselymes krumplit:
A krumplit vékony karikákra vágjuk. Egy lábasban olajat hevítünk vagy fakanálnyi vajat olvasztunk, azon megfuttatjuk a krumplit (mi szeretjük, ha egy picit odapirul), egészen kis vizet öntünk alá, majd  fedő alatt, kis lángon pároljuk. Amikor már siklik benne a villa, akkor nagyon sok durvára vágott petrezselyemmel és sóval megszórjuk, átforgatjuk, és rögvest tálaljuk.

Ez a kedvenc olasz receptem:
300 gr zöld zöldbab 
4 főtt burgonya
3 kis doboz halkonzerv
só 
bors
 Én nem szoktam beletenni fehér babot és rukkolát.

Még több újkrumpli receptért katt ide

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Minden vélemény számít!