A tökéletes nyári köret. A pergő héjú, hamvas színű, édes, lédús friss krumpli. Nem külön krumplifajta, csupán a jól ismert nagy öregek kamasz változata :-)
Anyukám mindig így készítette a petrezselymes krumplit:
A krumplit vékony karikákra vágjuk. Egy lábasban olajat hevítünk vagy fakanálnyi vajat olvasztunk, azon megfuttatjuk a
krumplit (mi szeretjük, ha egy picit odapirul), egészen kis vizet öntünk alá, majd fedő alatt, kis lángon pároljuk. Amikor már siklik benne a
villa, akkor nagyon sok durvára vágott petrezselyemmel és sóval megszórjuk,
átforgatjuk, és rögvest tálaljuk.
Ez a kedvenc olasz receptem:
300 gr zöld zöldbab
4 főtt burgonya
3 kis doboz halkonzerv
só
bors
Én nem szoktam beletenni fehér babot és rukkolát.
Még több újkrumpli receptért katt ide!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Minden vélemény számít!