8/21/2015

Élményhatározó

Úgy elrepült ez a nyár, hogy nem is tudom, mit csináltam a nyári szünetben. És azt sem tudom, hogy bírtam ki 7 nyarat munkával, egy klíma nélüli kicsi szobában?! Mert most szó szerint kínzásnak tűnik az, hogy egy kb 10 nm-es szobában 3-an dolgoztunk, és nem volt klíma, hiába szóltunk a főnöknek (akinek a szobájában volt klíma - ofkorsz) csak egy ventillátor, ami nem sokat ért.

A nyáron kötöttem is, és horgoltam is:
 Kollégám unokájának, aki májusban született. A Puerperium kardigánt variáltam át.
 Roselette másik kollágám 2 éves kisunokájának.
 
Voltam a kerületi napközis táborban is pár napot. Azt hiszem, hogy a szülőknek el kellene magyarázni, hogy a napközis tábor nem helyettesíti a nyaralást, és egyáltalán nem nyaralás, még akkor sem, ha van 2 medence a tábor területén. Volt olyan hét, amikor 7 általános iskolából (egyik a miénk, és nálunk a legtöbb gyerek 14 volt, az utolsó 2 hétben pedig 1 gyerek volt) több, mint 200! gyerek volt fennt a táborban. Nagyon sok gyerek mind a 7 hetet fenn töltötte a napköziben. Komolyan, szeretnék beszélni a gyermekvédelmi tv-t megalkotókkal, hogy vegyék bele a gyerekek jogaiba, hogy a gyerekek a szünidőnek max. a felét tölthessék napközis táborban; felső tagozatosokat pedig nem is engednék be. Mert ők durván, és minősíthetetlenül viselkedtek. Mert a napközis tábor ugyanolyan fárasztó, mint a suli: korán reggel kelni, mindent időre csinálni... csomó zombi kezdi majd az új tanévet. A mi időnkben kb 3 héttel hosszabb volt a szünet. Akkor is megoldották a szüleink, persze nekem könnyű volt, mert az anyukám óvónő volt, de nem hiszem, hogy mindenkinek pedagógus volt az anyukája/nagymamája. Szörnyű látni, hogy a gyerekek feleslegesek, a szülőket idegesítik a saját gyerekeik, ezért mindent megtesznek, hogy lepasszolják őket kortól függetlenül. Nem mellesleg, a facebookos megosztásokból azt látom, mindenki vágyik vissza a saját gyerekkorába (szabad játék, sétálás, filmnézés, bringázás...) csak a saját gyerekétől vonja meg ezeket.
 
Tegnap jöttem haza Somogyból, cigány gyerekeket korrepetáltunk, játszottunk velük. Intoleránsabb lettem a parlagfűre, a poratkára, és ezek kombinációjára. Mi segítők kicsit meg is fáztunk mindannyian, nagyon erősen fújt a zsél. Kripli egy társaság vagyunk :D
Annuska 22 éves, 4 gyereke van, övé a két kicsi fiú, az egyik aki a babakocsiban ül, a faluban elnevezték Busmannak, a másik pedig a sárga pólos, aki Pufika munkanéven fut.A babakocsi mögött Martin van, és arra készül, hogy ő lesz majd a polgármester :) A kislány pedig Kiara, aki atomcuki! Héttérben pedig Jocóka ül a műanyag libikókán.
 A legeslegjobb móka a trambulinozás volt :)
Zsuzsa néni, csinál rólunk is egy képet? (kattintok) Megnézhessük? - Valika (Kiara egyik nővére), Annuska, Vanessza (zöld pólóban), Adélka (a Mikiegeres pólóban) és Edina
 Vanessza, Reni, Valika és Adélka élvezik a fotózást :)
Vanessza, Danika (Annuska legkisebb gyereke) és én. Háttérben Csenge, aki nagyon okos, orvosnak készül. Remélem talál majd olyan tanárt, aki hisz az álmaiban!
Edina (kék póló) és Adélka a tarmbulinnál várják, mikor mehetnek be ők ugrálni. Szerintem Adélka volt a legszebb kislány a táborban.

2 megjegyzés:

  1. Tiszteletre méltó az önkéntes munkád, és szépek nagyon ezek a gyerekfotók. A napközis tábort rossz volt olvasni...

    VálaszTörlés
  2. Ja, és nagyon szépek a kis ruhák is, amiket készítettél! :-)

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!