10
perc alatt összedobható csoda, epres, piskótás, vaníliás, amit mindenki
imád. Vagy külön tálalod poharakba, vagy egy nagyobb tálba teszed az
egész cuccost, és mindenki kanalaz belőle. Így szebb, úgy egyszerűbb.
A krém:
2.5 dl tejszín
2.5 dl tej
3 tojássárgája
8 dkg cukor (vagy nyírfacukor)
1 rúd vanília, ha nincs, vagy drága, akkor szükség esetén 1 zacskó vaníliáscukor
fél kiló eper
egy doboz babapiskóta
A tejet és a tejszínt a vanília kikapart magjaival és a rúddal együtt lassan gyöngyözteted 5 percig. Közben a tojássárgákat a cukorral habosra kevered. A forró tejes cuccból néhány evőkanállal átmersz a tojásokra és elkevered. Ez a hőkiegyenlítés, így nem lesz csomós a krém. Majd az egészet beleöntöd a forró tejebe. Még 3 percig rotyogtatod, sűrűn keverve. Lassú, nagy buborékok jönnek fel a felszínre, kész is. A piskótát összetöröd, az epret mosod, darabolod és az egészet szépen, rétegesen felhalmozod. Nálunk melegen is el szokott fogyni, ha van türelem, akkor egy éjszakára irány a hűtő!
A krém:
2.5 dl tejszín
2.5 dl tej
3 tojássárgája
8 dkg cukor (vagy nyírfacukor)
1 rúd vanília, ha nincs, vagy drága, akkor szükség esetén 1 zacskó vaníliáscukor
fél kiló eper
egy doboz babapiskóta
A tejet és a tejszínt a vanília kikapart magjaival és a rúddal együtt lassan gyöngyözteted 5 percig. Közben a tojássárgákat a cukorral habosra kevered. A forró tejes cuccból néhány evőkanállal átmersz a tojásokra és elkevered. Ez a hőkiegyenlítés, így nem lesz csomós a krém. Majd az egészet beleöntöd a forró tejebe. Még 3 percig rotyogtatod, sűrűn keverve. Lassú, nagy buborékok jönnek fel a felszínre, kész is. A piskótát összetöröd, az epret mosod, darabolod és az egészet szépen, rétegesen felhalmozod. Nálunk melegen is el szokott fogyni, ha van türelem, akkor egy éjszakára irány a hűtő!
Jövök, jövök!!! Már csak egy finom habos cappucinót kérek hozzá... :)
VálaszTörlésjaj, ma itt olyan hideg van, pedig úúúúúgy mennék én is...
VálaszTörlésJövök, jövök, hozom a kávét!!! Esetleg egy kis gesztenyepüré belefér még?
VálaszTörléskedvcsináló képek. mi majd ebéd után megyünk egy kis kirándulásra a körös-partra. amúgy az ebédhez kerestem egy könnyű desszertet, almás morzsasütit terveztem, de nem emlékeztem pontosan mennyi kell a cukorból-lisztből-margarinból. aztán amikor megtaláltam, gyorsan benéztem ide-oda. kár, hogy nem jöttem hamarabb, vittem volna a receptet, de sajnos, nincs itthon eper, a piacot meg lekéstem... de elkészítem hamarosan. köszi a receptet.
VálaszTörlésHajni, itthon 32 fok volt a napon (árnyékban kb 27). Nekem ez azért már sok, én a 25 fokot szeretem:-)
VálaszTörlésMrsYarnart: erre nem is gondoltam, hogy a vasárnapi desszertet nem vasárnap kellene közzétenni. Na, ezentúl okosabb leszek :-)
Palkó, Tündérviola: cappucino, gesztenyepüré, bármikor bárhol :-)