tag:blogger.com,1999:blog-7926068655038916282.post5937102684337412249..comments2024-03-27T08:21:05.699+01:00Comments on Dolce far niente: Vasárnapi piknikZsuzsahttp://www.blogger.com/profile/11510543606501532980noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-7926068655038916282.post-79179844993583088732013-09-05T18:45:22.073+02:002013-09-05T18:45:22.073+02:00ha szereted a mesealmásat, itt egy variációja. gyo...ha szereted a mesealmásat, itt egy variációja. gyorsabban készül, mert nem reszelem, hanem darabokra szeletelem az almát. a nyári apró almát is fel tudom így használni, amit a mérete miatt nem könnyű reszelni.<br /><br />Pudingos mesealmás <br /><br />Hozzávalók<br /><br /> 20 dkg cukor<br /> 60 dkg liszt<br /> 25 dkg Rama<br /> 0,5 dl tej<br /> 2 db tojás<br /> 1 cs. sütőpor<br /><br /> Töltelék 1 kg alma<br /> 3 cs. vaníliás pudingpor<br /> 30 dkg cukor<br /> 7,5 dl víz<br /> A tésztához jól összedolgozzuk a Ramát, a cukrot, a tojást, a sütőport, a vaníliás cukrot és a lisztet. Hozzáöntünk annyi tejet, hogy jól gyúrható legyen. A töltelékhez meghámozzuk az almát, vékony szeletekre vágjuk, majd megpároljuk a vízben. Közben elkeverjük a pudingot 2,5 deci vízzel, hozzáöntjük a forró almapéphez és összeforraljuk az egészet. Kettéosztjuk a tésztát: az egyik felét kinyújtjuk és egy Ramával kikent, lisztezett tepsibe fektetjük. Megszurkáljuk és rákanalazzuk a még forró almás tölteléket. Betakarjuk a tészta másik felével, megszurkáljuk ezt is, megkenjük tojással és előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.<br /> MrsYarnarthttps://www.blogger.com/profile/05431697501645119469noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7926068655038916282.post-10065910107465407042013-09-04T08:53:11.582+02:002013-09-04T08:53:11.582+02:00Igen, mikor felszeletelem, néha megfordítom. Ha tü...Igen, mikor felszeletelem, néha megfordítom. Ha türelmes az ember, és szépen rakosgatja az almákat, akkor olyan lesz, mint a fenti képen. Én csak beleöntöm az almát a tortaformába és rá a sütit. Remélem ízleni fog. <br />Noémi minomanohttps://www.blogger.com/profile/06645407103314674033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7926068655038916282.post-54040217326663743002013-09-03T11:38:03.263+02:002013-09-03T11:38:03.263+02:00Köszönöm! Jól értem, hogy ez egy fordított süti? A...Köszönöm! Jól értem, hogy ez egy fordított süti? Alulra megy a gyümölcs, és rá a piskóta szerű tészta?Zsuzsahttps://www.blogger.com/profile/11510543606501532980noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7926068655038916282.post-19551876163548365612013-09-03T11:11:34.587+02:002013-09-03T11:11:34.587+02:00Szia,
hoztam neked én is egy almás receptet.
3/4...Szia, <br />hoztam neked én is egy almás receptet. <br />3/4 kiló almát (vagy barack, cseresznye, meggy) megpucolni, nyolcadolni, kicsit cukros vízben rövid ideig megfőzni, majd lecsepegtetni. (Cseresznyét, meggyet elég csak kimagvalni.) Az előkészített gyümölcsöt kivajazott formába tenni, aprított dióval vagy mandulával megszórni, az almára mazsolát is lehet szórni. <br />50-80gr vajat vagy margarint, 100gr cukrot és 3-4 tojássárgáját habosra keverni, egy fél citrom reszelt héját hozzáadni, majd váltogatva 125ml tejet 80gr lisztet és késhegyni sütőport belekeverni, végül a tojások felvert habját óvatosan belekeverni. <br />Közepes lángon 3/4-1 óra alatt sül meg. <br /><br />Én már többször megsütöttem, de még készülni fog egy párszor, mert potyog az alma rendíthetetlenül a fáról. <br /><br />Noémi minomanohttps://www.blogger.com/profile/06645407103314674033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7926068655038916282.post-67308883741651943312013-09-02T09:57:06.384+02:002013-09-02T09:57:06.384+02:00Köszönöm a reciket, ez a mesealmás a kedvencem, én...Köszönöm a reciket, ez a mesealmás a kedvencem, én Emmausban ettem először :-)Zsuzsahttps://www.blogger.com/profile/11510543606501532980noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7926068655038916282.post-20482562787843657142013-08-31T14:44:11.535+02:002013-08-31T14:44:11.535+02:00Nekem egyből a Mese almás receptem jutott eszembe,...Nekem egyből a Mese almás receptem jutott eszembe, de van az a Fordított almás is, ha szeretnéd, azt is leírom.<br />Mese almás:<br />- 50 dkg liszt<br />- 1 tojás<br />- 2 dl tejfel<br />- 15 dkg zsír<br />- 1 sütőpor<br />- 20 dkg cukor<br />- 1 csipet só<br />A hozzávalókat összedolgozzuk, a tésztát kinyújtjuk, majd kétfelé szedjük. <br /><br />Töltelék: sok alma, szerintem 1 kilónál is több. Lereszeljük, 2 vaníliás cukorral, 1 kk. fahéjjal és 15 dkg cukorral elkeverjük, a levét kinyomkodjuk, főni tesszük. Amikor megpuhult, kihűtjük. Az alma levét zsemlemorzsával sűrűre kavarjuk, tehetünk bele mazsolát is. Az almát és a zsemlemorzsás adalékot összekeverjük.<br />A tészta egyik felét zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, majd rá a tölteléket, végül a másik tésztát ráborítjuk. A tetejét megszurkáljuk, majd megsütjük.<br />Kicsit hosszú elkészíteni, de mesés íze van. :). Norytahttps://www.blogger.com/profile/06050758129616887028noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7926068655038916282.post-91817649633529272832013-08-30T16:27:30.297+02:002013-08-30T16:27:30.297+02:00Irok majd e-mailt! :o)
Addig is szép hétvégét!Irok majd e-mailt! :o)<br />Addig is szép hétvégét!Timihttps://www.blogger.com/profile/03334177287615515491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7926068655038916282.post-85774571103857311332013-08-30T10:02:02.776+02:002013-08-30T10:02:02.776+02:00Nincsen receptem....:(
A konferencia nagyon jó les...Nincsen receptem....:(<br />A konferencia nagyon jó lesz biztosan!Monikahttps://www.blogger.com/profile/03697808689003455558noreply@blogger.com